Nahrajte fotku z vášho zariadenia

BROSKYŇOVÁ

Broskyňa ( lat.: prunus persica ) - sladučká a plná šťavy. Pôvodne sa začala pestovať v Číne už pred 4 tisícmi rokmi. Odtiaľ ju rozšírili kupci po hodvábnej ceste do Európy. Jej nevlastnou sestrou je nektarinka, ktorá vznikla náhodným skrížením broskyne so slivkou. Toto ovocie obsahuje vitamíny C a B, betakarotén, vápnik, sodík, fosfor, draslík, železo a aminokyseliny. Broskyne vraj majú upokojujúce účinky. Niacín s horčíkom, selénom a zinkom zlepšujú náladu a odstraňujú pocity strachu a nervozity. Používajú sa ako liek proti kašľu, pomáhajú pri astme a zápche. Broskyne upevňujú väzivové tkanivá a cievy, srdce a krvný obeh. Jadrá broskýň obsahujú vitamin B17 (amygdalin, v alternatívnej metabolickej terapii zameranej na niektorý typ rakoviny). ___ROZKLIK___

Komentár môžu písať iba prihlásení užívatelia.
prihlásiť / registrovať
Giovanni266

Krasny zaber!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A perfektna informacia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rekmarek

super výklad!

Sykorka

+++

kajka

aj s parádnym výkladom