Nahrajte fotku z vášho zariadenia

zátišie

Červená cibuľa je chuťovo najjemnejšia zo všetkých druhov cibule, ktoré v kuchyni používame. Aj preto jej chuť krásne doladí šaláty a prílohy. Vedeli ste však, že červená cibuľa je aj veľmi prospešná pre vaše zdravie? Červená cibuľa obsahuje množstvo užitočných látok, ktoré v iných druhoch nenájdete. jej účinky ocenia najmä ľudia trpiaci ochoreniami pečene, kostí, kĺbov a ohromne sa hodí aj ľuďom trpiacim poruchami štítnej žľazy.

Komentár môžu písať iba prihlásení užívatelia.
prihlásiť / registrovať
pepo55

@FerSa ..👉,,o to išlo,,😊

FerSa

... si ma navnadil :-)

Jano0626

Vyborna zeleninka!!!

pepo55

@stevo143 neľúbiš cibulu, šogor?

stevo143

nepodarok,ty si na vyššej urovni ako je toto

Echinocactus

+

Delilah

ok

pepo55

@MATYX55 -počasie nepraje,,

MATYX55

OK. tuším Ti dochádza inšpirácia... :-)

pepo55

Flavonoidy v červenej cibuli znižujú riziko výskytu kardiovaskulárnych chorôb. Tiosulfináty pôsobia zase ako prírodné riedidlá krvi, čo je užitočné ako prevencia mozgovej mŕtvice. Vedci nedávno objavili aj súvislosť medzi vysokou hladinou cholesterolu a látkami označovanými ako oxylipíny. Štúdia uverejnená v časopise Redox Biology uviedla, že konzumácia cibule pomáha regulovať hladinu tukov v krvi a rovnako aj množstvo cholesterolu. Látky prítomné v cibuli pôsobia proti hromadeniu povlaku v cievach.

Loxodonta

páči