Nahrajte fotku z vášho zariadenia

trotile

trotl?

Komentár môžu písať iba prihlásení užívatelia.
prihlásiť / registrovať
nefotim

****...aj marta dala dobre*

SONY-Cyber-shot-6.0

Vynikajúci postreh ! Samozrejme, správne má byť "tortila" - normálna múková placka. No a keďže je spomínaná tortila, tak tu je jeden-dva recepty cesta na placky: Tmavé. Z kukuričnej múky, soli, lyžičky octu a vody vypracujeme tuhé cesto, ktoré vyváľkáme na tenké placky a pečieme buď suché na platničke, alebo na nevymazanej panvici. Svetlé cesto: Zmiešame hladkú múku so soľou. Do prostriedku urobíme jamku, okolo nej nauladáme kúsky masti a do jamky nalejeme vodu. Nejskôr vidličkou a potom rukami spracujeme tuhé vláčne cesto. Spracovávame tak dlho, pokiaľ sa nezačnú robiť na povrchu cesta bublinky. Rozváľame na hrúbke listu papiera v priemere kruhu taniera. Suchú panvicu rozohrejeme. Na rozpálenú dávame po jednej placke a opekáme z každej strany asi 10 - 15 sekúnd. Na tortilách se začnú robiť pluchieriky, ktorých vŕšky môžu zhnednúť, ale nenechajte zhnednúť celú placku. ... K tým prešľapom hádam ešte maličkosť. Horšie ale je, keď sa v jedálnych lístkoch uvádzajú rôzne nezmyselné zdrobneliny, ako rezníky, kapustička, zemiačiky, ba aj kávička... Potom z toho vzniká dojem, že sú to akési menšie "porcičky". :-))

marta.kalabova

raz niekde mali stánok, kde bolo Párek v rohlíku, rezeň v žemlíku