Nahrajte fotku z vášho zariadenia

Špekáčky na čiernom pive.

Umyté špekáčky (ale tie, čo sú z mäsa a nie samá múka, tie na fotke tiež neboli naj…) po dĺžke nadrežeme, dnu vložíme plné koliesko cibule a kúsok baranieho rožku , alebo pre “chlapov” feferónky. Naskladáme do plechu alebo misy , do jenského skla na kačku sa zmestí tak to kilo – cca 10 kúskov. Môžeme dorezať tu cibulu, čo sa zvýšila a ešte doložiť, tej nie je nikdy dosť. Z fľaše tmavého piva 1 deci odlejeme do pohára a odložíme. Zvyšok piva zmiešame s kečupom z malej sklenenej fľaše a zalejeme špekáčky. Keď zalejete zvlášť pivom a zvlášť kečupom, nie je to ono! Ani svetlé pivo nie je to pravé! Do rúry tak na 35 - 45 minút na tých 250 stupňov, dovtedy urobiť hrianky, len tak na sucho, a potom už len mňam! Najlepšie je to chrumkavé, čo bolo nad hladinou! K tomu sa pije samozrejme tmavé pivo. Můžu to aj deti, okrem piva! Čo sa zvýši, zajtra bude ešte lepšie! Nie, nezabudli sme ani na to deci piva, to si dáte za odmenu, keď už sa to bude piecť! Dobrú chuť!

Komentár môžu písať iba prihlásení užívatelia.
prihlásiť / registrovať
Mimina

siemens,prečo?obľúbený recept môjho muža...

simens

moje nervy!

Maaaaam

inšpirácia k večery.... :-)

Vetrik

ej ha, to musela byť dobrota, super foto